3.9.2021

LapWall hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalle

Puisia elementtirakenteita valmistava LapWall on hyväksytty hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalle. Puro.earth on markkinapaikka, joka yhdistää hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajat ja poisto-oikeuksista kiinnostuneet toimijat. LapWall on toinen suomalainen markkinapaikalle hyväksytty rakentamisen tuotteita valmistava yritys.

Puro.earth on tunnistanut puusta valmistetut rakennusmateriaalit merkittäväksi hiilidioksidin ilmakehästä poistamisen metodiksi niiden suuren teollisen tuotannon volyymin mahdollisuuden ja kohtuullisten kustannusten ansiosta.

Ennen markkinapaikalle hyväksyntää LapWall kävi läpi tiukan auditoinnin nettohiilinegatiivisuuden varmentamiseksi. Sen tuloksena todettiin, että LapWallin puuelementit sitovat neliömetrille noin 21kg hiilidioksidia koko käyttöiäkseen.

Hiilidioksidin poisto-oikeuksien kaupasta syntyvät tuotot LapWall ohjaa ympäristöystävällisemmän liiketoiminnan kehittämiseen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

− Tulemme investoimaan vuosien 2022–2024 välisenä aikana yli viisi miljoona euroa uuteen tuotantoteknologiaan automatisoitujen elementtilinjojen ja uuden osavalmistustehtaan muodossa,
kertoo toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

Read the article in English: Puro.earth welcomes LapWall as a provider of carbon removal rights