24.5.2022

Wood Cityn puukortteli täydentyy WithSecuren uudella puutoimistolla

Kuva: SRV

Suomalaisen kyberturvallisuusyhtiö WithSecuren (ent. F-Secure) uusi pääkonttori rakennetaan Wood Cityyn. Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä puukortteli, joka sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa. Rakentaminen on käynnistynyt keväällä, ja uudet tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Wood Cityyn on jo rakennettu kaksi asuinkerrostaloa sekä Supercellin toimistotalo, jotka ovat kahdeksankerroksisia. Lisäksi korttelissa on kolmikerroksinen pysäköintitalo. Puukorttelin viimeistelee WithSecuren toimistorakennus, jossa on seitsemän kerrosta ja kellarikerros. Rakennuksen kokonaisala on noin 8700 neliömetriä.

Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros, kellari sekä hissi- ja porraskuilut ovat betonirakenteisia ja kerrokset 2−7 puurakenteisia. Puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina. Puurungon kantavissa pilareissa käytetään materiaalina liimapuuta. Kantava välipohja toteutetaan CLT-laattaratkaisuilla. Myös veistoksellinen aulan katto verhoillaan kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

− Puurakentaminen on saavuttamassa jalansijaa myös toimistorakentamisen saralla. Wood Cityn ideana onkin ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila‑ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehitys, SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman toteaa.

Elinkaariviisaus näkyy paitsi materiaaleissa myös energiaratkaisuissa. Kiinteistölle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Toimistorakennuksen katolle rakennetaan reilu 300 neliömetriä aurinkopaneeleja.

Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä WithSecuren kanssa. Suunnittelussa huomioidaan joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi.

Wood Cityn rakentamisesta vastaa SRV. Wood Cityn on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, jonka kilpailuehdotus Stories voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun. Sähkö- ja rakennesuunnittelusta vastaa Sweco. Tontille oli aiemmin suunnitteilla hotellirakennus, mutta koronapandemia viivästytti hankkeen etenemistä, mikä johti lopulta SRV:n päätökseen toteuttaa rakennus toimistona hotellikäytön sijaan.

Read the article in English: WithSecure’s new wooden headquarters round out Wood City