8.9.2022

Heurekan SuperPUU-näyttelylle arvostettu Red Dot -muotoilupalkinto

Tiedekeskus Heurekan SuperPUU-näyttely on palkittu kansainvälisesti laajasti arvostetulla Red Dot -muotoilupalkinnolla ”Brands & Communication Design 2022” -sarjassa.

Red Dot Design Award on yksi maailman suurimmista, vanhimmista ja arvostetuimmista muotoilukilpailuista. Kilpailussa on kolme sarjaa: Product design, Brands & Communication Design sekä Design Concept. Red Dot -palkintoja on jaettu vuodesta 1955 asti, ja viime vuosina kilpailussa on ollut mukana yli 10 000 osallistujaa yli 60 maasta. Tuomaristo koostuu 24 designin ammattilaisesta 12 eri maasta. Tämän vuoden palkinnot jaetaan palkintojenjakotilaisuudessa 28.10.2022.

SuperPUU-näyttely käsittelee puumateriaalin ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia tulevaisuuden yhteiskuntien rakentamisessa. Paljon positiivista palautetta keränneessä näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan puun työstämisen perinteisiin ja moderneihin teknologioihin, metsien ja puutuotteiden merkitykseen ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä puumateriaalin monipuolisiin ominaisuuksiin tuotteissa ja rakentamisessa.

SuperPUU-näyttely on Heurekan omaa tuotantoa eli näyttelykokonaisuus on suunniteltu ja valmistettu Heurekassa. Näyttely avautui Heurekassa 10.6.2020 ja sen on nähnyt tähän mennessä yli 370 000 kävijää. Näyttely on esillä Heurekassa vielä 8.1.2023 saakka. Näyttelyn vientinäkymät ovat hyvät, sillä siitä on kiinnostunut jo useampi tiedekeskus maailmalla.

SuperPUU on tehty laajassa yhteistyössä puumateriaalia tutkivien, jalostavien ja käyttävien yhteistyökumppanien kanssa. Näyttelyn pääyhteistyökumppani on ollut ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelma ja mukana aktiivisina kumppaneina ovat olleet myös Puutuoteteollisuus ry, Suomen Metsäsäätiö, Metsä Wood, Stora Enso, UPM Plywood, Isku, Novart ja Versowood. Näyttelyn suunnitteluun ja tuotantoon on osallistunut lisäksi alan asiantuntijoita Helsingin yliopistosta, Tampereen yliopistosta, Aalto yliopistosta ja Luonnonvarakeskuksesta. 

Read the article in English: The prestigious Red Dot design award for Heureka’s Wild Wild Wood exhibition

Lisätietoja Red Dot -palkinnoista:
www.red-dot.org

Lisätietoja SuperPUU-näyttelystä:
https://www.heureka.fi/nayttely/superpuu/

Projektipäällikkö, näyttelytuottaja Jussi Kahlos, jussi.kahlos@heureka.fi, puh. 040 9015 284
Toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykosk@heureka.fi, puh. 040 9015 244