1.3.2023

Puukoulu maksaa vähemmän kuin moni luulee

Puuinfo on kerännyt puukoulujen, -päiväkotien ja -asuinkerrostalojen kustannustietoja vuodesta 2018 lähtien. Mukaan ovat päässeet merkittävimmät uudet koulut, aivan pieniä yksikerroksisia ei ole noteerattu. Tilastossa on nyt 21 koulua. Pääosa puukouluista on maksanut 2000–3000 €/brm2, kun investointikustannus on muutettu vuoden 2021 kustannustasoon.

Tiedot on koottu ePuu.fi-palveluun.

Puukerrostalohintatiedot ARA:sta

Puukerrostalohintatiedot ARA:sta Asuinkerrostalojen hintatietoa Puuinfolla on 25 ARA-rahoitteisesta kohteesta. ARA:n kanssa on sovittu menettelystä, että jatkossa lainapäätösten tiedot saadaan ePuuhun.

Asuinkerrostaloja on tähän tilastoitu laajemmalla bruttoalavaihteluvälillä, mutta keskineliöhinta sijaitsee koulujen tapaan 2000–3000 €/brm2.

ePuussa olevat kustannukset sisältävät rakennus- ja suunnittelukustannukset ilman tonttia, liittymiä, kalusteita ja varusteita.

Katso hintatietoja tästä

PUUINFO.FI-SIVUSTON Toteutetut kohteet -sivulla on 76 esiteltyä koulu-, päiväkoti- ja asuinkerrostalokohdetta, joista voi etsiä kiinnostavia kohteita suodattamalla. Hakuja voi tehdä sijainnin, valmistumisvuoden, rakennejärjestelmän, kerrosten lukumäärän, bruttoalan, kerrosalan, arkkitehtisuunnittelijan ja hallintamuodon mukaan. Myös mukana olleiden yritysten mukaan voi etsiä kohteita. Katso: https://puuinfo.fi/arkkitehtuuri/

  • Anna palautetta Puu-lehdestä