18.8.2023

Globaali palosuunnittelun ohje saatavissa

Fire Safe Use of Wood in Buildings – Global Design Guide, opastaa paloturvallisten puurakennusten suunnitteluun ja rakentamiseen parhaan mahdollisen ajankohtaisen tiedon pohjalta ja kansainvälisen puurakentamisen paloturvallisuuteen keskittyvän Fire Safe Use of Wood (FSUW) -asiantuntijaverkoston kehittämin opein.

Sähköinen kirja on ladattavissa maksutta kustantajan verkkosivulta.

Puurakennuksen paloturvallisuuteen keskittyvän uutuuskirjan sisältö perustuu uusimpaan tieteelliseen tietoon, ajantasaisiin suunnitteluohjeisiin ja standardeihin, kuten eurooppalaisen Eurokoodi 5:en puurakennuksen paloturvallisuutta käsitteleviin osiin, sekä FSUW-verkoston omiin käytännön kokemuksiin.

Kirja sisältää pätevää ja perusteellista tietoa kantavista puurakenteista ja osastoinneista, puurakennusten käyttäytymisestä tulipalossa, ja puutuotteiden ominaisuuksista erilaisten luokitusjärjestelmien mukaisesti. Kirja ohjeistaa rakennussuunnittelussa siten, että puurakenteiden ja liitosten kantavuus palossa säilyy. Harkittujen yksityiskohtien merkitystä suunnittelussa korostetaan havainnollisin käytännön esimerkein. Lisäksi kirjassa keskitytään muun muassa aktiivisen palontorjunnan sekä laadukkaan rakennustyön aikaisen valvonnan ja tarkastusten merkitykseen puurakennuksen paloturvallisuudelle.

Fire Safe Use of Wood in Buildings – Global Design Guide on suositeltava teos kaikille puurakennusten paloturvallisuudesta kiinnostuneille ja rakennusprojekteihin osallistuville, ja soveltuu kattavaksi tietoteokseksi niin arkkitehdeille, insinööreille, palomiehille, opettajille, viranomaisille, vakuutusyhtiöille kuin rakennusalan ammattilaisillekin.

Laajaan ja asiantuntevaan kansainväliseen kirjoittajakaartiin on kuulunut myös KK-Palokonsultti Oy:n puurakentamisen paloturvallisuuteen syvällisesti perehtynyt Esko Mikkola, joka on kirjoittanut muun muassa puun käyttäytymisestä tulipalossa, palon leviämisen estämisestä rakenteissa, palontorjunnasta sprinklereillä, rakennustyön aikaisesta paloturvallisuudesta sekä työn laadun valvonnasta ja tarkastuksesta.

Johtava asiantuntija Esko Mikkola Puuinfon videolla ”Puukerrostalon paloturvallisuus”

Fire Safe Use of Wood in Buildings – Global Design Guide

Andrew Buchananin ja Birgit Östmanin toimittaman 486-sivuisen kirjan julkaisija on CRC Press (Taylor & Francis Group).

Sähköinen CC BY-NC-ND 4.0 -lisenssillä julkaistu Open Access -versio (ISBN9781003190318) on kopioitavissa osoitteessa www.taylorfrancis.com.
Sähköinen versio on maksuton.

Kovakantisen painetun opuksen voi tilata osoitteesta www.routledge.com

DOI https://doi.org/10.1201/9781003190318

……………….

Puuinfon Paloturvallinen puutalo – Asuin- ja toimitilarakentaminen -ohjekirja on ladattavissa puuinfo.fi-sivulta tai tilattavissa Puuinfosta.

Paloturvallinen puutalo – Asuin- ja toimitilarakentaminen