12.10.2023

Ilmatiivis tyhjiöseinäelementti kosteiden tilojen rakenteisiin

Aalto-yliopistolähtöinen startup-yritys VacuumWood.tech on toteuttanut teollisesti valmistetun ilmatiiviin puisen tasoelementin yhteistyössä VVR Wood Oy:n sekä Wiiste Oy:n kanssa. Kehitetty tiivis elementtiratkaisu mahdollistaa elementin tyhjiökuivauksen ensimmäisenä teknologiana maailmassa.

Tyhjiöseinäelementti oli syksyllä nähtävillä Espoon Otaniemessä.

Puurakenteinen elementti kyetään kuivaamaan rakenteisiin asennettuna ilman, että sitä joudutaan purkamaan. Uuden tiiviin alipaineistetun elementtiteknologian ansiosta puurakenteita on mahdollista käyttää pitkäikäisesti myös erityisen haastavissa olosuhteissa, kuten kasvihuoneissa. Pilottikokeissa saatujen mittatulosten perusteella elementit ovat immuuneja ilmankosteuden vaikutukselle, ja elementtien vaatima alipaineistusväli on harvemmin kuin kerran kahdessa vuodessa. Tulevaisuudessa alipaine-efektiä pyritään lisäksi hyödyntämään elementtien dynaamisen lämmöneristyksen saavuttamisessa.

Lue lisää: Puinen lämpöä tuottava kasvihuone – Vacuum Insulation System (VIS)

Read the article in English here.