12.10.2023

Thermowood-CLT-pilottihanke

ThermoWood-CLT ristikkolamellirakenteella on toteutettu Ähtärissä ensimmäinen moderni vapaa-ajan asunto. Projekti edustaa uudenlaista lähestymistapaa puurakentamiseen hyödyntämällä edistyksellistä rakennusmateriaalia ja tehokkaita rakennusprosesseja.

Levyissä on käytetty uutta innovaatiota yhdistää ThermoWood teollisessa CLT-levyjen valmistusprosessissa suoraan ulkopinnaksi. ThermoWood -ulkoverhous asennetaan tehtaalla CLT-levyyn valmistusprosessin yhteydessä, mikä takaa korkean kestävyyden. Työmaalla tapahtuva ulkoverhouksen asennusvaihe jää pois, mikä tekee rakennusprosessista sujuvamman.

Hankkeessa mukana:

  • Lämpöpuuyhdistys ry
  • Thermowood: Oy SWM-Wood Ltd.
  • CLT-rakenteet: Crosslam Oy
  • Terassit: Kärävä Oy
  • Rakennesuunnittelu: Suunnittelu- ja Rakennuspalvelu JK Oy
  • CLT-asennukset: Massiwe Oy

Read the article in English here.