26.2.2024

Puinen rakennustiili

TRIQBRIQ-puurakennusjärjestelmä koostuu puisista rakennuspalikoista – puutiilistä, jotka valmistetaan robottiteknologialla edullisesta ylijäämäpuusta tai kierrätetystä puusta. Yksittäiset puutiilet asetetaan päällekkäin rakennustyömaalla ja lukitaan yhteen puutapeilla. Runkojärjestelmä toimii ilman liimaa tai metallikiinnikkeitä, jolloin kantavat ulkoseinät saadaan pystyyn kustannustehokkaasti, joustavasti ja lyhyessä ajassa. Rakennuksen käyttöiän päättyessä tiilet voidaan purkaa ja käyttää kokonaan uudelleen.

Read the article in English here.

Yksittäiset puutiilet asetetaan päällekkäin ja lukitaan yhteen puutapeilla

Puutiilijärjestelmällä voi muodostaa jopa 30 cm paksun massiivipuuseinän. WS30-järjestelmä koostuu kolmesta eri osasta, joista jokaisen korkeus ja syvyys on 30 cm. Standardipituudet ovat 30, 60 ja 240 cm, joista pisin on sopiva ovi- ja ikkuna-aukkojen päälle, lyhintä osaa käytetään täytepalana. (triqbriq.de)