7.10.2024

Fiberwoodille 7,7 MEUR:n rahoitus: koekoneen kautta kohti tuotantolinjojen rakentamista

Suomalainen materiaaliteknologia-startup Fiberwood Oy on kerännyt yhteensä 7,7 miljoonan euron kasvurahoituksen nykyisiltä sijoittajiltaan Metsä Springiltä ja Stephen Industriesilta sekä julkisilta rahoittajilta.

Read the article in English here.

Kuva: Anssi Muurimäki

Yhtiö kehittää vaahtorainausteknologiaa, jolla metsäteollisuuden sivuvirroista ja luonnonkuiduista voidaan valmistaa hengittäviä, kierrätettäviä ja kompostoituvia materiaaleja kuten rakennuseristeitä ja pakkausmateriaaleja. Nämä haastavat fossiiliperäiset mineraalivilla- ja solumuovipohjaiset eristeet ja pakkauspehmusteet.

”Valmistelemme siirtymistä kaupalliseen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kansainvälinen kasvu”, kertoo toimitusjohtaja Tage Johansson.

Koekone Järvenpäähän

Fiberwoodilla on parhaillaan käynnissä lukuisia tuotekehitysprojekteja suomalaisten sekä kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Seuraavan merkittävän virstanpylvään rakentaminen on jo vauhdissa: Järvenpäähän nousevalla koelinjalla yhtiö viimeistelee tuotekonseptejaan, nopeuttaa T&K-toimintaansa ja varmistelee tuotannon teollista skaalautuvuutta.

”Koelinja on yksi tulevaisuutemme kulmakivistä, ja tulemme valmistamaan siellä asiakkaille isoja, täysimittaisia levyjä heidän erilaisiin pilot-kohteisiinsa, kuten testirakennuksiin”, kuvailee Johansson.

Koekone käynnistyy Johanssonin mukaan vuoden 2025 aikana.

”Luomme nyt pohjan sille, että tuleva tuotantotehtaamme on rakennettavissa mahdollisimman riskittömästi. Panostuksemme prosessiosaamiseen on kilpailuvalttimme, ja viemme samalla suomalaista metsäteollisuuden sekä materiaaliteknologian osaamista seuraavalle tasolle.”

Tage Johansson