1.6.2018

Puurakentamisen palveluliiketoiminnan kehittäjät

Eurban on brittiläinen Lontoossa vuodesta 2003 lukien toiminut puurakentamiseen erikoistunut yritys, joka on merkittävin toimija Iso-Britannian puurakentamisen markkinoilla. Yhtiö on toteuttanut pääosan yli 300 puurakentamisen projektista Iso-Britanniassa.

– Massiivipuulevyjen käyttöön perustuva rakentaminen ja liiketoimintamallimme syntyi tarpeeseen, koska mikään yritys ei tarjonnut puurakenteita rakentamisen markkinoille.

Teimme läpimurron, kun paketoimme suunnittelun, tavarantoimituksen ja asentamisen, kertoo yhtiön pääomistaja Liam Dewar.

Dewaren mukaan yritys on rakentamisen palveluliiketoimintaan erikoistunut yhtiö, jossa keskitytään asiakkaaseen ja heidän projektiinsa. -Me haemme rakentamisessa laatua ja toimivuutta, jotka ovat ratkaisevampia kuin hinta. Puurakentaminen on hinnaltaan kilpailukykyinen, kun vertaillaan rakentamisen kokonaiskustannuksia.

-Kun meillä on mukana projekteissa arkkitehdit ja suunnittelijat, voimme katsoa kaikkia rakentamisprojektin osa-alueita laaja-alaisesti. Haemme tällä toimintakonseptillamme asiakkaiden ja urakoitsijoiden luottamusta palveluihimme.

Artikkeli on osa toimittaja Markku Laukkasen toimittamaa Hyvät käytännöt -artikkelisarjaa, joka esittelee puurakentamisen toimintatapoja ja trendejä eri puolilla Eurooppaa. Sarja käsittelee muun muassa puurakentamisen kasvun tekijöitä julkisessa rakentamisessa, puun tuloa kaupunkirakentamiseen, vanhan rakennuskannan korvaamista puuratkaisuilla, teollisen esivalmistuksen, suunnittelun ja laadun vaikutusta kilpailukykyyn, rakennusteollisuuden ja yksityisten sijoittajien heräämisestä puurakentamisen kasvavaan markkinaan, puutuotealan kasvavia investointeja ja alan edunvalvonnan tärkeyttä osana metsien käytön hyväksyttävyyttä.

Artikkelisarjan julkaisua on rahoittanut Marjatta ja Eino Kollin säätiö.