12.10.2023

Puuinfo sijoittui Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon

Kauppalehden vertailussa vuoden 2022 tilinpäätöksen perusteella Puuinfo sijoittui Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon. Joukkoon lukeutuu 8 % suomalaisista osakeyhtiöistä. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys on taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoa. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.

Kauppalehden mukaan Menestyjä-sertifikaatin ansainnut yritys on tunnustetusti parempi kumppani. Menestyjä-sertifikaatti ennakoi myös yrityksen tulevaa menestystä, mikä on vahva viesti yrityksen sidosryhmille.

Menestyjä-yritys kuuluu joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin. Taloudellinen menestys rakentuu useista eri osa-alueista: 

  • osaavasta yritysjohdosta 
  • omistautuneesta henkilökunnasta 
  • tehokkaista prosesseista 
  • asiakkaan ymmärtämisestä

Puuinfon toimitusjohtaja Anu Turunen pitää tunnustusta ilahduttavana. ”Kova työ on tuonut toivotun tuloksen. Talous on saatu kuntoon vaikeiden koronavuosien jälkeen.” Puuinfo on kuitenkin yhteiskunnallinen yritys ja sen tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa. ”Voitto käytetään palvelujen parantamiseen, ja uusia rekrytointeja onkin pystytty tekemään tämän vuoden puolella.” Turunen toteaa.

Puuinfon perustoimintaa rahoittavat sen osakkaat, Puutuoteteollisuus ry, Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys ry ja MTK sekä kumppaniyritykset.

Vuoden 2022 aikana toteutettiin muutama liikevaihtoa kasvattava hanke, joista isoimmassa, Teollisen puurakentamisen opetusmateriaalit, konsortioon osallistui yli kymmenen toimijaa. Hankkeen tuloksen syntynyt materiaali on jaossa puuinfo.fi/Koulutus-sivulla.

Menestyksen tekijät 2022: Raminta Sarkauskaite (vas.), Hilppa Iittiläinen ja Anu Turunen sekä kuvan ottanut Taís Griguol.

Puuinfo on yksi neljästä suomalaisesta yrityksestä, jolla on käytössää kaikki kolme Suomalaisen Työn Liiton merkkiä: Avainlippu, Yhteikunnallinen yritys sekä Puu-lehden Design from Finland.

Lue Puuinfon toiminnasta vuonna 2022 lisää.

Kumppanuudesta lisää täällä.