23.11.2023

Puupäivä 2023 sai paljon kiitosta, mutta kehitettävääkin löytyi

Puupäivä järjestettiin 2.11. Helsingissä. Tapahtuma keräsi jälleen yli tuhat kävijää; mukana oli arkkitehtejä, insinöörejä, opiskelijoita, Puuinfon kumppaneita sekä kaupan ja teollisuuden väkeä. Tänä vuonna erityisesti Suunnittelijapäivän ohjelma kiinnosti yleisöä, mutta esityksille toivottiin selkeämpää punaista lankaa ja tasaisempaa sukupuolijakaumaa puhujien keskuudessa.

Kuva: Taís Griguol

Aineistot

Esitysten aineistot on julkaistu siltä osin kuin olemme luvan saaneet. Saat ladattua esitysaineiston laitteellesi, kun klikkaat haluamasi esityksen otsikkoa.

Esitysmateriaalit:

Puumarkkinapäivän esitysmateriaalit täältä.
Suunnittelijapäivän esitysmateriaalit täältä.
Rakennuttajapäivän esitysmateriaalit täältä.

Löydät materiaalin sivun alalaidasta.

Toiveet ja kehitysehdotukset Puupäivään 2024

Vastaajista 96 % koki, että onnistuimme tapahtuman järjestämisessä. Kiertotaloudesta ja kestävästä rakentamisesta toivottiin pidempiä esityksiä, joissa aiheisiin perehdyttäisiin laajemmin. Kansainvälisiä kohteita ja puhujia toivottiin lisää.

Tapahtuma oli ensikertalaiselle mukava kokemus. Ehkä joku ulkomaalainen puurakentamisen huippukohde suunnitelijoineen olisi mukava saada paikalle.

Ohjelmassa moni tärkeä aihe jäi pintaraapaisuksi, koska esitykset olivat niin lyhyitä.

Suunnittelijoille, rakennuttajille ja tuotevalmistajille pitäisi olla yhteistä ohjelmaa.

Terveiset järjestäjille

Järjestelyt onnistuivat palautteen perusteella hyvin ja tapahtuma vastasi kävijöiden odotuksia. Tarjoiluihin oltiin pääosin tyytyväisiä, mutta tila koettiin ahtaaksi, vaikka taukoja oli tänä vuonna porrastettu. Seminaarien jälkeiseen verkostoitumiseen toivottiin lisää aikaa.

Suuret kiitokset järjestäjille, erittäin hyvää työtä.

Kiitos mukavasta Puupäivästä! Harmittavasti cocktail-tilaisuus loppui lyhyeen.

Tapahtumapaikka voisi olla hieman isompi.

Tunti oli todellä lyhyt aika tärkeälle verkostoitumiselle.

Puupäivän maksullisuus pohdinnan aiheena

Ohjelman laadun parantamiseksi Puupäivän maksullisuuden laajentamista on pohdittu.

Puupalkinto jaettiin tänä vuonna Tuusulan Moniolle. Kuva: Taís Griguol

Ehkä maksullisuudella saataisiin panostettua esiintyjiin, jotta osa esityksistä olisi jopa enemmän koulutuksen tyyppisiä?

Toivoisin hinnoittelun näkyvän siten että on yksi ’normi’ hinta, josta sitten alennusprosentit eri sektoreille ja edelleen maksuton osallistuminen ainakin opiskelijoille.

Jos tilaisuus tulisi maksulliseksi julkisille toimijoille, jäisi moni varmaan jatkossa pois.

Periaatteena on ollut, että puutuoteteollisuuden ja -kaupan alan yritykset tarjoavat Puupäivän rakentajille, suunnittelijoille, tilaajille, viranomaisille ja rahoittajille. Puuinfon kumppanit ja omistajien jäsenyritykset maksavat pienemmän hinnan kuin muut, sillä kumppanit ja jäsenet tukevat puurakentamisen edistämistä vuosimaksuillaan. Kävijöistä noin 80 % on maksuttomia osallistujia.

Puupäivän 2023 pääyhteistyökumppanit:

Puupäivä 2023 yhteistyökumppanit:

Puupäivän 2023 tunnelmia myös Puuinfon LinkedInissa.