29.5.2024

Versowoodin tuleva pääkonttorirakennus on saanut rakennusluvan

Rakentaminen alkaa tänä kesänä.

Toimistorakennuksen ympäristö palautetaan luonnonmukaiseen metsäiseen asuun. Kuva: Planetary Architecture

Versowoodin pääkonttori Vierumäellä tulee valmistuttuaan vuonna 2025 olemaan porttirakennus Suomen suurimmalle yksityiselle sahatavaran ja jatkojalosteiden tuotantoalueelle. Rakennuksessa on noin 3 000 m2 kahdessa kerroksessa. Ulkoverhous tehdään Versowoodin omalla Kuningaspaneelilla ja konttori toimii myös testikohteena uudenlaisille liimapuurakenneliitoksille sekä Versowoodin kehittämälle tarpeen mukaan muuntautuvalle puutoimistokonseptille. Rakennuksen puu-pilari-palkkirunko vie kävijän ajatukset metsään niin rakennuksen sisällä kuin ulkotiloissakin. Kaikki yksityiskohdat on suunniteltu terveellisen työympäristön ehdoin ja pitkäikäiseen käyttöön. Sisäpinnoille valittiin puu, sen hyvinvointi tuottavien ominaisuuksien johdosta. Rakennus on sprinkleröimätön ja sille on tarkoitus hankkia Leed Platinum -sertifiointi. Rakennuksen on suunnitellut Planetary Architecture.

Lue myös: