12.6.2020

Puuinfon toiminta

Puuinfon sähköiset tietopalvelut ja toiminnan kattavuus

Puuinfo.fi on alan suosituin verkkopalvelu, josta löytyy tieto ja ohjeita puun käytöstä, tuotteista, ratkaisuista ja niiden toimittajista. Palvelu tavoittaa sekä rakennusalan ammattilaiset että kuluttajat. 

Uusi puuinfo.fi-sivusto sisältää nyt myös aiemmin erilliset woodproducts.fi ja woodarchitecture.fi -sivustot. Niiden osoitteet ohjaavat kävijät nyt suoraan puuinfo.fi -sivuston kyseisiin kohtiin.

ePuu.fi on Puuinfon uusi digitaalinen työkalu puurakennushankkeiden valmisteluun ja suunnitteluun. ePuu-palvelulla voit selvittää, miten puurakennushanke poikkeaa muusta rakentamisesta ja selvittää hanketta koskevat palomääräykset. Lisäksi voit tutustua erilaisiin puurakennejärjestelmiin ja valita hankkeeseen soveltuvat vaatimusten mukaiset rakenneratkaisut. Voit myös katsoa, mitä vastaavat hankkeet Suomessa ovat aiemmin maksaneet ja löytää puisia ratkaisuja tarjoavat yritykset hankkeen kilpailutusta ja hankintoja varten.

Puuinfon facebooksivuilla on yli 8400 seuraajaa ja parhaimmillaan julkaisu tavoittaa 36 000 käyttäjää.  

Puuinfon julkaisemat video- ja äänitallenteet julkaistaan puuinfo.fi-sivustolla, youtube-kanavalla ja soundcloudissa. Puuinfon julkaisemia videoita on katsottu yhteensä noin 230 000 kertaa. 

Uutiskirje- ja artikkelijakelut tavoittavat laajasti rakentamisen ammattilaiset ja median. Uutiskirjeitä lähetetään vuosittain noin 120. Uutiskirjeen tilaajat saavat säännöllisesti ajankohtaista tietoa puurakentamisesta ja muun muassa teknisiä tiedotteita. Medialle toimitetaan taustoittavia artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Mediajakelussa on yli 700 toimitusta/toimittajaa kotimaassa ja yli 100 ulkomailla. Uutiskirjejakelussa on noin 7 100 tilaajaa, joista ulkomailla yli 1 000. Yritykset voivat hyödyntää uutiskirjejakelua. Tilaa uutiskirje. 

Puulehti esittelee korkealuokkaista suomalaista puuarkkitehtuuria ja puurakentamista. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja se on kauttaaltaan suomen- ja englanninkielinen. Painetulla lehdellä on 8 600 tilaajaa. Lukijoita painetulla lehdellä on yli 12 000, tilaajista 50 % jakaa lehden 1-2 lukijan kanssa. Lehteä jaetaan myös sähköisesti alan ammattilaisille e-lehtenä. Sähköisiä lehtiä luetaan yli 14 000 kertaa vuosittain.  Lue lisää.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty innovatiivisella tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Puupalkinnosta järjestetään vuosittain myös yleisöäänestys, johon ääniä saadaan jopa yli 20 000. Tutustu voittajakohteisiin.

Puupäivä on vuosittain järjestettävä seminaaripäivä, joka kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Päivän aikana on useita korkean tason seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta ja puurakentamisesta. Päivän aikana voi myös tutustua yhteistyökumppanien tuote- ja palvelutarjontaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Puupäivään osallistuu vuosittain 1 000-1 200 rakennusalan ammattilaista. Lue lisää.

Seminaarisarjat eli RoadShowt esittelevät puurakentamisen uutta ratkaisutarjontaa ja osaamista. Vuonna 2020 keskityttiin julkiseen rakentamiseen ja Puuinfon uuteen ePuu-palveluun. Yritykset ovat tervetulleita mukaan RoadShow:lle. Teknisiin roadshow-tilaisuuksiin osallistuu yleensä 1 000 -1 300 osallistujaa.   

Opintomatkat puuarkkitehtuurikohteisiin työmaa- ja tehdasvierailuineen ovat erittäin suosittuja. Puuinfo järjestää opintomatkoja muun muassaa Keski-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Viime vuosina suosittuja matkakohteita ovat olleet Itävalta, Saksa, Sveitsi, ja Ranska. Matkoilla tutustutaan valmistuneisiin rakennushankkeisiin ja tavataan hankkeiden suunnittelijoita, päättäjiä, toteutuksesta vastanneita henkilöitä ja käyttäjiä.

Puuinfon tekninen asiantuntijapalvelu vastaa rakennusalan ammattilaisten Puuinfoon lähettämiin kirjallisiin kysymyksiin koskien esimerkiksi rakennetekniikkaa, määrysten tulkintoja tms. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen info@puuinfo. HUOM. Palvelusta ei saa yksityiskohtaista rakennesuunnittelua eikä se toimi lausunnonantajana reklamaatiotapauksissa. Ennen kysymyksen lähettämistä suosittelemme tutustumaan kysymyksiä ja vastauksia -palstalla jo käsiteltyihin kysymyksiin.