16.1.2021

Puuinfon toiminta

Puuinfon sähköiset tietopalvelut ja toiminnan kattavuus

Puuinfo.fi on alan suosituin verkkopalvelu, josta löytyy tieto ja ohjeita puun käytöstä, tuotteista, ratkaisuista ja niiden toimittajista. Palvelu tavoittaa sekä rakennusalan ammattilaiset että kuluttajat. 

ePuu on digitaalinen työkalu puurakennushankkeiden valmisteluun ja suunnitteluun. ePuu-palvelulla voit selvittää, miten puurakennushanke poikkeaa muusta rakentamisesta ja selvittää hanketta koskevat palomääräykset. Lisäksi voit tutustua erilaisiin puurakennejärjestelmiin ja valita hankkeeseen soveltuvat vaatimusten mukaiset rakenneratkaisut. Voit myös katsoa, mitä vastaavat hankkeet Suomessa ovat aiemmin maksaneet ja löytää puisia ratkaisuja tarjoavat yritykset hankkeen kilpailutusta ja hankintoja varten. ePuu.fi

Sosiaalisessa mediassa Puuinfolla on facebooksivu, jolla on yli 8400 seuraajaa ja parhaimmillaan julkaisu tavoittaa 36 000 käyttäjää. Instagram-tilillä on reilut 800 seuraajaa. Puuinfon julkaisemat video- ja äänitallenteet julkaistaan puuinfo.fi-sivustolla, youtube-kanavalla ja soundcloudissa. Puuinfon julkaisemia videoita on katsottu yhteensä noin 230 000 kertaa. 

Uutiskirje- ja artikkelijakelut tavoittavat laajasti rakentamisen ammattilaiset ja median. Uutiskirjeitä lähetetään vuosittain noin 120. Uutiskirjeen tilaajat saavat säännöllisesti ajankohtaista tietoa puurakentamisesta ja muun muassa teknisiä tiedotteita. Medialle toimitetaan taustoittavia artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Mediajakelussa on yli 700 toimitusta/toimittajaa kotimaassa ja yli 100 ulkomailla. Uutiskirjejakelussa on noin 7 100 tilaajaa, joista ulkomailla yli 1 000. Yritykset voivat hyödyntää uutiskirjejakelua. Tilaa uutiskirje. 

Puulehti esittelee korkealuokkaista suomalaista puuarkkitehtuuria ja puurakentamista. Lehti on ilmestyy pari-kolme kertaa vuodessa ja se on kauttaaltaan suomen- ja englanninkielinen. Vanhat sähköisinä ilmestyneet lehdet on luettavissa Puulehden www-sivuilla. Seuraava Puulehti ilmestyy kesäkuussa 2021.  Vanhat numerot, uudet tilaukset ja mediatiedot täällä.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty innovatiivisella tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Puupalkinnosta järjestetään vuosittain myös yleisöäänestys, johon ääniä saadaan jopa yli 20 000. Tutustu voittajakohteisiin.

Puupäivä on vuosittain järjestettävä seminaaripäivä, joka kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Päivän aikana on useita korkean tason seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta ja puurakentamisesta. Päivän aikana voi myös tutustua yhteistyökumppanien tuote- ja palvelutarjontaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Puupäivään osallistuu vuosittain 1 000-1 200 rakennusalan ammattilaista. Lue lisää.

Webinaarit esittelevät puurakentamisen uutta ratkaisutarjontaa ja osaamista. Vuonna 2020 keskityttiin julkiseen rakentamiseen ja Puuinfon uuteen ePuu-palveluun. Mukana oli 1 000 -1 300 osallistujaa. Tulevat webinaarit tapahtumakalenterissa.

Opintomatkat puuarkkitehtuurikohteisiin työmaa- ja tehdasvierailuineen ovat erittäin suosittuja. Puuinfo järjestää opintomatkoja muun muassa Keski-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Viime vuosina suosittuja matkakohteita ovat olleet Itävalta, Saksa, Sveitsi, ja Ranska. Matkoilla tutustutaan valmistuneisiin rakennushankkeisiin ja tavataan hankkeiden suunnittelijoita, päättäjiä, toteutuksesta vastanneita henkilöitä ja käyttäjiä. Maailmanlaajuisen pandemian takia opintomatkoja ei tällä hetkellä voida järjestää.

Puuinfon tekninen asiantuntijapalvelu vastaa rakennusalan ammattilaisten Puuinfoon lähettämiin kirjallisiin kysymyksiin koskien esimerkiksi rakennetekniikkaa, määrysten tulkintoja tms. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen info@puuinfo. HUOM. Palvelusta ei saa yksityiskohtaista rakennesuunnittelua eikä se toimi lausunnonantajana reklamaatiotapauksissa. Ennen kysymyksen lähettämistä suosittelemme tutustumaan kysymyksiä ja vastauksia -palstalla jo käsiteltyihin kysymyksiin.

Puuinfon kehittämishankkeet

Teollisen puurakentamisen oppimateriaalit tPUUr

Videoita puurakentamisesta ja asumisesta