24.3.2023

Puuinfon toiminta

Tiedon ja osaamisen kehittäminen

Puupäivä on vuosittain järjestettävä seminaaripäivä, joka kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Päivän aikana on useita korkean tason seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta ja puurakentamisesta. Päivän aikana voi myös tutustua yhteistyökumppanien tuote- ja palvelutarjontaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Puupäivään osallistuu vuosittain 1 000 – 1 200 rakennusalan ammattilaista. Lue lisää.

Seminaarit ja webinaarit esittelevät puurakentamisen uutta ratkaisutarjontaa ja osaamista. Puuinfon järjestämien webinaarien tallenteita löytyy Puuinfon YouTube-kanavalla. Tulevat webinaarit ja tapahtumat löytyy tapahtumakalenterissa.

ePuu on digitaalinen työkalu puurakennushankkeiden valmisteluun ja suunnitteluun. ePuu-palvelulla voit selvittää, miten puurakennushanke poikkeaa muusta rakentamisesta ja selvittää hanketta koskevat palomääräykset. Lisäksi voit tutustua erilaisiin puurakennejärjestelmiin ja valita hankkeeseen soveltuvat vaatimusten mukaiset rakenneratkaisut. Voit myös katsoa, mitä vastaavat hankkeet Suomessa ovat aiemmin maksaneet ja löytää puisia ratkaisuja tarjoavat yritykset hankkeen kilpailutusta ja hankintoja varten. ePuu.fi

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty innovatiivisella tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Puupalkinnosta järjestetään vuosittain myös yleisöäänestys. Tutustu voittajakohteisiin ja tutustu sääntöihin.

Opintomatkat ja kohdevierailut puuarkkitehtuurikohteisiin työmaa- ja tehdasvierailuineen ovat erittäin suosittuja. Puuinfo järjestää kohdevierailuja kotimaan kohteisiin ja opintomatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Viime vuosina suosittuja matkakohteita ovat olleet Ruotsi, Itävalta, Saksa, Sveitsi, ja Ranska. Matkoilla tutustutaan valmistuneisiin rakennushankkeisiin ja tavataan hankkeiden suunnittelijoita, päättäjiä, toteutuksesta vastanneita henkilöitä ja käyttäjiä. Matkoista ja vierailuista ilmoitetaan Puuinfon tapahtumakalenterissa.

Puuinfon tekninen asiantuntijapalvelu vastaa rakennusalan ammattilaisten Puuinfoon lähettämiin kirjallisiin kysymyksiin koskien esimerkiksi rakennetekniikkaa, määräysten tulkintoja tms. Kysymykset lähetetään lomakkeella ”Yhteydenotto”. HUOM. Palvelusta ei saa yksityiskohtaista rakennesuunnittelua eikä se toimi lausunnonantajana reklamaatiotapauksissa. Ennen kysymyksen lähettämistä suosittelemme tutustumaan kysymyksiä ja vastauksia -palstalla jo käsiteltyihin kysymyksiin.

Viestintäkanavat

Puuinfo.fi on alan suosituin verkkopalvelu, josta löytyy tietoa ja ohjeita puun käytöstä niin rakentamisessa kuin muissakin kohteissa. Tietoa löytyy tuotteista, ratkaisuista ja niiden toimittajista. Suunnittelijoille löytyy ajankohtaista tietoa suunnittelun ja päätöksen tueksi. Palvelu tavoittaa sekä rakennusalan ammattilaiset että kuluttajat. 

Uutiskirje- ja artikkelijakelut tavoittavat laajasti rakentamisen ammattilaiset ja median. Uutiskirjeen tilaajat saavat säännöllisesti viikoittain ajankohtaista tietoa puurakentamisesta. Medialle toimitetaan taustoittavia artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Uutiskirjejakelussa on noin 9 200 tilaajaa, joista kansainvälisiä on noin 1 000. Yritykset voivat hyödyntää uutiskirjejakelua, lue lisää sähköisistä palveluista. Tilaa uutiskirje

Puu-lehti esittelee korkealuokkaista suomalaista puuarkkitehtuuria ja puurakentamista. Lehti on ilmestyy pari-kolme kertaa vuodessa ja se on kauttaaltaan suomen- ja englanninkielinen. Vanhat sähköisinä ilmestyneet lehdet on luettavissa Puulehden www-sivuilla. Vanhat numerot, uudet tilaukset ja mediatiedot täällä.

Sosiaalinen media

Palveluiden koettu hyödyllisyys ja tärkeys

Puuinfo keräsi alkuvuodesta 2022 asiakaskyselyllä palautetta nykyisistä palveluista sekä toiveita ja ajatuksia tulevasta toiminnasta. Lue tuloksista tästä.