1.4.2022

Puuinfon toiminta

Tiedon ja osaamisen kehittäminen

Puupäivä on vuosittain järjestettävä seminaaripäivä, joka kokoaa yhteen satoja rakennusalan ammattilaisia ja päättäjiä. Päivän aikana on useita korkean tason seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta ja puurakentamisesta. Päivän aikana voi myös tutustua yhteistyökumppanien tuote- ja palvelutarjontaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Puupäivään osallistuu vuosittain 1 000 – 1 200 rakennusalan ammattilaista. Lue lisää.

Seminaarit ja webinaarit esittelevät puurakentamisen uutta ratkaisutarjontaa ja osaamista. Vuonna 2021 pidettiin webinaareja sisustamisesta, piharakentamisesta, paloturvallisuudesta ja akustiikasta. Tallenteet löytyvät Puuinfon YouTube-kanavalla. Tulevat webinaarit tapahtumakalenterissa.

ePuu on digitaalinen työkalu puurakennushankkeiden valmisteluun ja suunnitteluun. ePuu-palvelulla voit selvittää, miten puurakennushanke poikkeaa muusta rakentamisesta ja selvittää hanketta koskevat palomääräykset. Lisäksi voit tutustua erilaisiin puurakennejärjestelmiin ja valita hankkeeseen soveltuvat vaatimusten mukaiset rakenneratkaisut. Voit myös katsoa, mitä vastaavat hankkeet Suomessa ovat aiemmin maksaneet ja löytää puisia ratkaisuja tarjoavat yritykset hankkeen kilpailutusta ja hankintoja varten. ePuu.fi

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty innovatiivisella tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Puupalkinnosta järjestetään vuosittain myös yleisöäänestys, johon ääniä saadaan jopa yli 20 000. Tutustu voittajakohteisiin ja tutustu sääntöihin.

Opintomatkat ja kohdevierailut puuarkkitehtuurikohteisiin työmaa- ja tehdasvierailuineen ovat erittäin suosittuja. Puuinfo järjestää kohdevierailuja kotimaan kohteisiin ja opintomatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Viime vuosina suosittuja matkakohteita ovat olleet Itävalta, Saksa, Sveitsi, ja Ranska. Matkoilla tutustutaan valmistuneisiin rakennushankkeisiin ja tavataan hankkeiden suunnittelijoita, päättäjiä, toteutuksesta vastanneita henkilöitä ja käyttäjiä. Matkoista ja vierailuista ilmoitetaan Puuinfon tapahtumakalenterissa.

Puuinfon tekninen asiantuntijapalvelu vastaa rakennusalan ammattilaisten Puuinfoon lähettämiin kirjallisiin kysymyksiin koskien esimerkiksi rakennetekniikkaa, määräysten tulkintoja tms. Kysymykset lähetetään lomakkeella ”Yhteydenotto”. HUOM. Palvelusta ei saa yksityiskohtaista rakennesuunnittelua eikä se toimi lausunnonantajana reklamaatiotapauksissa. Ennen kysymyksen lähettämistä suosittelemme tutustumaan kysymyksiä ja vastauksia -palstalla jo käsiteltyihin kysymyksiin.

Viestintäkanavat

Uutiskirje- ja artikkelijakelut tavoittavat laajasti rakentamisen ammattilaiset ja median. Uutiskirjeitä lähetetään vuosittain noin 120. Uutiskirjeen tilaajat saavat säännöllisesti ajankohtaista tietoa puurakentamisesta ja muun muassa teknisiä tiedotteita. Medialle toimitetaan taustoittavia artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Mediajakelussa on yli 700 toimitusta/toimittajaa kotimaassa ja yli 100 ulkomailla. Uutiskirjejakelussa on noin 7 100 tilaajaa, joista ulkomailla yli 1 000. Yritykset voivat hyödyntää uutiskirjejakelua. Tilaa uutiskirje. 

Puuinfo.fi on alan suosituin verkkopalvelu, josta löytyy tietoa ja ohjeita puun käytöstä, tuotteista, ratkaisuista ja niiden toimittajista. Palvelu tavoittaa sekä rakennusalan ammattilaiset että kuluttajat. 

Puu-lehti esittelee korkealuokkaista suomalaista puuarkkitehtuuria ja puurakentamista. Lehti on ilmestyy pari-kolme kertaa vuodessa ja se on kauttaaltaan suomen- ja englanninkielinen. Vanhat sähköisinä ilmestyneet lehdet on luettavissa Puulehden www-sivuilla. Vanhat numerot, uudet tilaukset ja mediatiedot täällä.

Sosiaalinen media

Puuinfon kehittämishankkeet 2022:

Palveluiden koettu hyödyllisyys ja tärkeys

Puuinfo keräsi alkuvuodesta 2022 asiakaskyselyllä palautetta nykyisistä palveluista sekä toiveita ja ajatuksia tulevasta toiminnasta. Lue tuloksista tästä.