Olet täällä

Mitä puuta pihalle?

Puu sopii erinomaisesti piharakentamisen materiaaliksi. Se on suosittu terassien, laitureiden ja muiden ulkorakenteiden materiaali. Viime vuosina perinteisten puumateriaalien rinnalle on tullut koko joukko uusia puupohjaisia tuotteita. Puuta on helppo työstää ja käsitellä, se on lämmin materiaali, luonnonmukainen ja miellyttävä koskettaa. Puulla tehtyjä rakenteita ja tuotteita voi helposti jälkikäteen kunnostaa. 

Ulkokäytössä puu joutuu alttiiksi erityisesti kosteudelle ja auringon ultraviolettisäteilylle. Piharakenteiden perustuksissa puu joutuu kosketuksiin myös maan ja betonin kanssa. Näin ollen on tärkeää, että valitaan oikea puumateriaali oikeaan paikkaan.

Oikein pintakäsiteltynä myös tavallinen puutavara soveltuu piha- ja puutarharakentamiseen, etenkin katetuissa olosuhteissa ja kohteissa, joissa rakenteet pääsevät kuivumaan esteettä. Männyn sydänpuu on luontaisesti lahonkestävää.
Lue lisää Hyvä tietää puusta -esitteestä.

Kun rakenne on jatkuvasti alttiina säärasituksille, erityisesti kattamattomissa kohteissa, kuten avoterasseissa, kannattaa käyttää painekyllästettyä tai lämpökäsiteltyä puutavaraa. Suoraan maakosketukseen soveltuu parhaiten A-luokan painekyllästetty puutavara.

Voit vertailla eri piharakentamisen puutuotteita alla olevan taulukon avulla. Voit ladata taulukon kuvaa klikkaamalla tai tästä linkistä: Mitä puuta pihalle?