14.10.2021

IdeaStructura Oy – Vaativan puurakentamisen asiantuntijapalvelua

IdeaStructura on ollut mukana monessa CLT-hankeessa suunnittelemassa niin CLT-elementtejä kuin -rakenteita. Vahva kokemus julkisen sektorin puurakenteiden suunnittelusta sekä korkeatasoinen rakennetekninen ja rakennusfysikaalinen osaaminen tekevät meistä luotettavan kumppanin vaativiin puurakennushankkeisiin.

Nyt on innovatiivisen puurakentamisen aika

CLT:stä saadaan parhaat hyödyt irti eri materiaaleja yhdistämällä. Tarvitaan  innovatiivista suunnittelua ja rohkeita ratkaisuja. 

Maailmalla korkeimmat puurakennukset kurottavat jo yli 80 metrin korkeuteen, kun meillä Suomessa toistaiseksi korkein, Joensuussa sijaitseva Lighthouse jää alle 50 metriin.

CLT-talo edellyttää ammattitaitoista suunnittelua

Vaativien puurakenteiden suunnittelu edellyttää erityistä osaamista, koska massiivipuu poikkeaa huomattavasti perinteisistä rakennusmateriaaleista. 

Liitosten suunnittelu ja mitoitus on tarkkaa työtä. Esimerkiksi metallisten liitososien piilottaminen on huomattavasti hankalampaa kuin betonirakentamisessa. Myös värähtelymitoitukset sekä palo- ja äänitekniset vaatimukset on tunnettava hyvin. 

Kehitämme CLT-osaamistamme tutkimuksen ja koulutuksen avulla. Olemme tutkineet muun muassa CLT-elementtien välistä kitkaa ja sen hyödyntämistä rakenteiden liitoksissa sekä CLT-välipohjien värähtelyä ja ääneneristävyyttä. 

Kattava kokemus julkisen sektorin CLT-hankkeista

Meillä on käynnissä useita puurakenteisia koulu- ja päiväkotihankkeita, joissa toimimme rakennussuunnittelijoina ja suunnittelemme CLT-elementtejä.

Pakilan palvelurakennukset -hanke, Pakilanpuiston lähialueen päiväkotien ja koulujen suunnittelu, on kolmas allianssihankkeemme. Lisätietoja Stora Enson tiedotteesta

Ensimmäinen Helsinkiin CLT-elementeistä tehty päiväkotirakennus, Lapinmäen päiväkoti, valmistui vuonna 2019. Martta Wendelinin päiväkotihanke on puolestaan kuutiomäärältään Suomen suurin CLT-elementeistä rakennettu päiväkoti. Katso myös Savonlinnan puulaboratorio-hanke

Muita CLT-töitämme ovat esimerkiksi Suomen Luontokeskus Haltia ja Lonnan Sauna. Katso lisää referensseistämme.

Lue lisää: https://www.ideastructura.com/palvelut/clt-rakentaminen/

Ota yhteyttä:

Juha Kotiranta
Projektipäällikkö, Ins. (AMK)
puh. 040 8266 701
juha.kotiranta@ideastructura.com

Henri Kuutti
Projektipäällikkö, Ins.(AMK)
puh. 050 3124 883
henri.kuutti@ideastructura.com

Antti Nurmi
Projektipäällikkö, Ins. (AMK)
puh. 050 3084 915
antti.nurmi@ideastructura.com