Olet täällä

Ekovillan puhallusvilla

Hengittävänä, kosteutta sitovana ja luovuttavana eristeenä Ekovilla on turvallinen ratkaisu, erityisesti silloin kun rakenteiden eristevahvuutta lisätään voimakkaasti. Suositeltavinta on tehdä koko eristerakenne ilmansulkuineen ja tuulensuojineen sama-aineisista puupohjaisista, kosteutta sitovista ja luovuttavista materiaaleista. Silloin missään kohtaa ei ole kuitua tai pintaa, johon ilman vesihöyry tiivistyisi vedeksi ja aiheuttaisi kosteusongelmia.

Ekovilla puhalluseristeellä ahtaidenkin paikkojen eristäminen onnistuu helposti. Yläpohjaan puhallettava Ekovilla täyttää kaikki ristikoiden paarteiden välit ja eristää tehokkaasti myös ilmastointiputket.

Ekovilla on keräyspaperista valmistettava puhallettava ja ruiskutettava lämmöneriste, jolla on eristetty asiakkaittemme koteja jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

Ekovillalla on ekotehokkaan eristeen hyvät ominaisuudet; se valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta jonka valmistusprosessin kuluttama energia ei ole suuri,sitoo puussa olevan hiilen koko elinkaarensa ajaksi ja eristeenä säästää energiaa.

  • Puukuitu eriste uusiutuvasta luonnonvarasta
  • Hyvä lämmöneristämiskyky
  • Hyvät rakenteelliset palo-ominaisuudet
  • Hengittävä ja turvallinen
  • Sitoo hiiltä, pienentää hiilijalanjälkeä
  • Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Ekovilla-puhalluseristeet soveltuvat kaikkeen puurakentamiseen ja sopivat mainiosti käytettäväksi samoissa kohteissa Ekovillalevyn kanssa.

Ekovillan kehittämä ruiskutettava seinäeriste tunkeutuu myös hirsiseinän koloihin ja muodostaa yhtenäiseen ja tehokkaan eristekerroksen. Uudisrakennuksissa saumaton villakerros täyttää myös sähkörasioiden taustat ja putkitusten ympäristöt saman tien.