27.10.2021

LapWall LEKO® Kattoelementit

LapWallin kattoelementtiratkaisut tuovat nopeutta ja kustannustehokkuutta rakennusprojekteihin. Tarjoamme sekä lämpimiä (LEKO® kattoelementit) että kylmiä (LEKO® kattoelementtijärjestelmä) elementtejä, jotka soveltuvat niin julkisten rakennusten kuin asuintalojenkin rakentamiseen. Kattoelementit poistavat rakennusaikaisen sääsuojauksen tarpeen tuoden huomattavaa kustannussäästöä rakentamiseen.

LEKO® kattoelementtien kantava runko koostuu LVL-palkeista. Katemateriaaliksi voidaan valita 2-kerros bitumikermi tai PVC-yksikerroskate. Vesikate, lämmöneriste ja alapinnan verhous asennetaan tehtaalla. Alapinnassa käytetään kipsilevyä tai akustointilevyä.  Elementit asennetaan suunnitelmien mukaisille paikoilleen ja kiinnitetään vesikaton yläpuolelta. Kattoelementit suunnitellaan rakennuksen mukaan. Maksimipituus on 25 m ja -leveys 2,44 m.  Jänneväli on 4–9 m ja elementit tehdään pääsääntöisesti moniaukkoisina. LEKO® kattoelementeillä saavutetaan paloluokat R15, REI30 ja REI60.

LEKO® kattoelementtijärjestelmä on kustannustehokas ja laadukas kokonaisratkaisu isojen kohteiden kattojen elementointiin. Valmista kattoa syntyy jopa 1 000 m² päivässä.  Kattoratkaisu rakennetaan elementeistä kantavan holvin päälle. Tukielementtejä ja palokatkoelementtejä asennetaan 4-6 metrin välein kattoelementtien alle. Yläpohjaan jää näin erittäin hyvin tilaa putkivedoille ja muulle tekniikalle, myös niiden huoltaminen ja tarkastaminen on jatkossa helppoa. LEKO® kattoelementtijärjestelmällä saavutetaan REI60 palonkestävyys. Ratkaisulla voidaan toteuttaa monimuotoisiakin kattoja.

LapWall on ensimmäinen puuelementtien valmistaja maailmassa, joka on saanut tuotteilleen verifioidut ympäristöselosteet. Kaikilla LEKO® -tuotteillamme on RTS EPD -ympäristöseloste. Tuotantomme on sertifioidusti hiilinegatiivista.

Lue lisää ja katso tuotekortit, detaljit ja laatudokumentit. 

Ota yhteyttä