22.7.2020

CLT by Stora Enso (Cross-laminated timber)

Stora Enson CLT-levyt (Cross-laminated timber) ovat massiivipuisia rakennusmateriaaleja, jotka koostuvat ristikkäin liimatuista lamelli- eli puulevykerroksista. Käyttökohteesta riippuen kerroksia voi olla 3, 5, 7 tai 8. Ristiinliimauksen ansiosta CLT on luja, tiivis ja muotopysyvä rakennusmateriaali. CLT valmistetaan suurina, 2,95 x 16 m:n levyinä, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen ja minimoi levyjen välisten puskuliitosten määrän. Liimauksessa käytetään formaldehydittömiä ympäristöystävällisiä liimoja.

Stora Enso CLT on yhdistettävissä mihin tahansa muuhun rakennusmateriaaliin tarjoten rajattomat mahdollisuudet arkkitehtuurille, rakenteille ja tyylille. CLT sopii käytettäväksi niin seinien, kattojen kuin välipohjienkin runkorakennusmateriaaliksi – CLT-pinta voidaan myös jättää näkyviin. CLT-levyihin tehdään tehtaalla aukotus valmiiksi asiakkaan arkkitehtisuunnitelmien mukaan.

Nopeutta ja laatua rakentamiseen

CLT:llä on paljon etuja perinteisiin rakennusmenetelmiin verrattuna. Tärkeimpiä etuja ovat lyhyt pystytysaika, helppo tiiviiden liittymien toteutus, erinomainen työstettävyys työmaalla, materiaalin keveys ja varma talvirakentaminen. CLT-levyjen ja elementtien ansiosta talon runko voidaan parhaimmillaan pystyttää päivässä. Massiivisuus takaa paloturvallisuuden, kestävyyden, hyvän sisäilman sekä miellyttävän äänimaiseman.

Stora Enson CLT-levyt valmistetaan Itävallassa. 

Katso CLT-info tästä.

Ota yhteyttä