22.7.2020

Kebony-puu

Kebony on ekologinen ja kestävä vaihtoehto uhanalaisille trooppisille kovapuille. Myrkytön ja ekologisesti tuotettu Kebony on kovaa, kestävää ja kaunista. Se on sekä terassipuu että julkisivumateriaali, joka kestää säätä, rasitusta ja käyttöä!

Norjassa kehitetty ja patentoitu Kebony® teknologia on luonnonystävällinen menetelmä, joka parantaa  pehmeän puun ominaisuuksia bio-pohjaisen nesteen (alkoholi) avulla. Prosessi muuntaa puun soluseiniä pysyvästi tehden puusta kovaa ja kestävää. Prosessi antaa lisäksi täyteläisen ruskean sävyn puulle.

Hienostunut Kebony sopii niiin sisä- kuin ulkokäyttöön ja sitä saa sekä läpi- että pintakäsiteltynä. Kebony on kauniin syvän ruskeaa, ja altistuessaan auringolle se saa reilussa vuodessa kauniin hopeanharmaan patinan. Useat asiakkaamme ovat ihastuneet Kebonyn harmaantuneeseen ulkonäköön ja se sopii sekä julkisivuihin että terasseihin. Harmaantuminen ei vaikuta puun käyttöominaisuuksiin, Kebony on todella kovaa ja kestävää. Sitä kuitenkin voi käsitellä öljyllä ja pintakäsittelyaineilla aivan samaan tapaan kuin kaikkia muitakin puulajeja. Kauniin tumman ruskean pinnan voi halutessaan siis säilyttää esim. öljyämisellä.

Materiaali

Pohjoismaista mäntyä, radiatamäntyä, sekä joukko amerikkalaisia mäntylajikkeita (SYP) ja vaahteraa. Kebony Character ja Kebony Clear on tehty FSC®-sertifioidusta puusta. Puutuotteet läpi- tai pintakyllästetään. Kestävyydeltään Kebonyn puut ovat luokiteltu EN-350 standardien mukaan parhaimpaan luokkaan 1 ja metsämänty luokaan 1-2.

Käsittelymenetelmä

Kebony-tuotteet perustuvat prosessiin, jossa puu käsitellään patentoidussa prosessissa furfuryl-alkoholiin paineen ja lämmön avulla niin, että sen molekyylirakenne muuttuu. 100% biopohjainen pääosin furfuryl-alkoholipohjainen käsittelyneste saadaan sokeriruo’on käsittelyn sivutuotteena. Tästä johtuen puu on myrkytöntä ja täysin turvallista; Kebony onkin saanut Pohjoismaisen Joutsenmerkin (EU:n ekomerkkiä vastaava).

Standardit ja testitulokset

Kebony-tuotteille luvataan tehtaalta 30 vuoden takuu. Tuote on paitsi Joutsen-merkitty myös sertifioitu FSC:n ja PEFC:in taholta vastuullisesta metsän käytöstä ja se on saanut ruotsalaisen SundaHus ja norjalaisen Norweigan Green Building Councilin sertifikaatit.

Hävittäminen

Kebony on myrkytön materiaali eikä sitä tarvitse maalata tai käsitellä kemikaalein. Elinkaarensa aikana on yhtä puhdas ja turvallinen kuin käsittelemätön puu, joka voidaan hävittää polttamalla.

Osana valmistajan, Norjalaisen Kebony As:n sosiaalisen kestävänkehityksen ohjelmaa ovat FSC- ja PEFC- sertifikaatein todistettu tuotantoketju. Heillä on myös Pohjoismainen Joutsenmerkki. Kebony As on myös Norjan Green Building Concil- jäsen, jonka tavoite on kehittää Breeam-Nor -standardin mukaisesti ympäristö ystävällisiä rakennuksia.

Kebonyllä on reksisteröity Joutsenmerkki myös Suomessa. Ympäristömerkintä Suomi hallinnoi Suomessa sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että EU-ympäristömerkkiä.

Lue lisää kebonysta Novenbergin nettisivuilta.

Ladattavat tuotetiedot ja aineistot

Maahantuonti, myynti ja neuvonta
Novenberg Oy
Lemuntie 3-5, 00510 HELSINKI 
Puhelin 044 244 1236
info@novenberg.fi
www.novenberg.fi