8.3.2024

Flamebraker® Linear Gap Seal

Flamebraker® Linear Gap Seal (LGS) on lämmön vaikutuksesta paisuva palokatkotiiviste, joka on testattu testistandardin EN 1366-4 mukaisesti kiviaineisten saumarakenteiden yhteydessä. Eri kokovariaatiot mahdollistavat asennuksen 7,5 – 100 mm:n asennusväleihin. Linear Gap Seal on suojattu PE-kääreellä, joka suojaa palokatkoa likaantumiselta ja kastumiselta, sekä estää myös kuitujen pääsyä sisäilmaan.

Linear Gap Seal asennetaan saumaan puristukseen, eikä se vaadi toimiakseen muita työvaiheita, kuten saumausta. Tuotteen kokoonpuristuvuus mahdollistaa rakenteiden liikkeitä sauman tiiveyttä menettämättä. Palotilanteessa lämpötilan noustessa 200 °C-asteeseen palokatkon reaktiivinen materiaali aktivoituu ja paisuu tehostaen jo ennalta tiiviin palokatkorakenteen toimintaa.

Materiaalille on määritetty 60 vuoden tekninen käyttöikä, jonka aikana teknisten ominaisuuksien kriittistä heikentymistä ei ole havaittu. Käyttöikä on määritetty laboratoriossa Suomen ilmasto-olosuhteita simuloivissa ikääntymistesteissä.

Linear Gap Seal on helppo katkaista veitsellä haluttuun mittaan ja asentaa paikalleen. Asennusolosuhteiden lämpötilalla ei ole vaikutusta tuotteen asennettavuuteen.

Ominaisuudet

  • Kokoonpuristuvuus jopa 50 prosenttia
  • Lämmön vaikutuksesta paisuva materiaali kompensoi epätasaisuuksia onteloiden pinnoilla
  • Reagoivan materiaalin ikääntymistestien mukainen tekninen käyttöikä 60 vuotta Suomen ilmasto-olosuhteissa
  • Helppo katkaista ja asentaa asennusolosuhteista riippumatta
  • Tilattavissa myös liimapinnalla (SA-versio)

Käyttökohteet

  • Soveltuvuus rakennesaumoille 7,5 mm – 100 mm

Lisätietoja: Flamebraker® Linear Gap Seal

Yhteystiedot