8.3.2024

Flamebraker® Vent Firestop

Flamebraker® Vent Firestop (VFS) on räystäsrakenteeseen asennettava ontelopalokatko, joka rajoittaa palon leviämistä julkisivulta yläpohjan onteloon, säilyttäen rakenteen hyvän tuulettuvuuden ja kosteusteknisen toimivuuden. Vain 4 mm paksu ontelopalokatkonauha paisuu vasta palotilanteessa, jolloin tuulettuvuus katkon kohdalla on helppo toteuttaa.

Ontelopalokatko aktivoituu ja aloittaa laajenemisen, kun lämpötila tuuletusraossa ontelopalokatkon kohdalla kohoaa noin 180 °C-asteeseen.

Räystäsrakenteille suoritetussa polttokokeessa (A) 29 mm:n tuuletusvälit sulkeutuivat 3 minuutin kuluessa. Polttokokeen mukaan tuotteella on mahdollista saavuttaa 30 tai 60 minuutin eristävyyden ja tiiveyden vaatimukset (EI30, EI60) tuuletusraon sulkeuduttua.

Palo-osastoidussa räystäsrakenteessa palon leviämisen yläpohjan onteloon tulee olla estetty myös ennen tuuletusvälin sulkeutumista. Polttokokeen (A) perusteella voidaan arvioida, että palo ei pääse leviämään yläpohjan onteloon myöskään ennen tuuletusvälin umpeutumista, kun noudatetaan Palotekninen Insinööritoimisto Markku Kauriala Oy:n polttokokeesta A antaman lausunnon ehtoja ja enintään 29 mm tuuletusväliä tuotteen kohdalla.

Ominaisuudet

  • Suuri paisuntavolyymi 30:1 kompensoi epätasaisuuksia onteloiden pinnoilla
  • Mahdollistaa tuuletusraon esteettömän toimivuuden – ei vaaraa tukkeutumisesta
  • Helppo ja nopea asennettavuus
  • Vähäinen savuntuotto, halogeeniton
  • Pitkä tekninen käyttöikä

Käyttökohteet

  • Räystäsrakenteiden tuuletusvälin palokatko EI30- ja EI60- luokissa, kun tuuletusväli tuotteen kohdalla on enintään 29 mm
  • Soveltuu käytettäväksi myös julkisivun tuuletusvälissä (kysy lisätietoja)

Lisätietoja: Flamebraker® Vent Firestop

Yhteystiedot