22.7.2020

WISA®-Kate Plus katevaneri

WISA®-Kate Plus on Suomen taivaan alle suunniteltu kotimainen aluskatevaneri. Se on erikoisrakenteinen, hiomaton havupuuvaneri, jonka pohjustus vesiohenteisella puunsuoja-aineella on tehty hallituissa tehdasolosuhteissa. Näin levyn molemmilla pinnoilla on hyvä rakentamisen aikainen suoja. Levy vaatii jälkikäsittelyn joko vesi- tai öljypohjaisella ulkomaalilla vain niiltä osin kuin se jää ulkokäytössä näkyviin.

Pontattu katelevy jäykistää rakenteen

Vanerilevytys jäykistää kattorakenteita paremmin kuin perinteinen raakaponttilaudoitus. Pääasiassa vesikaton kantavaksi alusrakenteeksi suunniteltu WISA-Kate Plus on pitkältä sivultaan pontattu, mikä auttaa muodostamaan jäykän, tasaisen alusrakenteen ilman raskasta tuentaa. Ponttauskohta ei tarvitse tukea alleen.

Lopputulos palkitsee katsojan

Tuleepa varsinaiseksi katemateriaaliksi bitumihuopa tai pelti, WISA-Kate Plus auttaa esteettiseen lopputulokseen. Tasainen alusrakenne ei peilaudu kiusallisesti pintamateriaalin läpi. Se lisää myös katteen kestoikää.

Säästä ennen kaikkea itseäsi

Katevaneri säästää kiinnitystarpeissa ja materiaalikustannuksissa, koska levymenekki on laskettavissa erittäin täsmällisesti. Eniten WISA-Kate Plus säästää aikaa ja työtä, eli juuri niitä kalleimpia panoksia. Parempaa jälkeä syntyy nopeammin. Tasainen alusrakenne valmistuu nopeasti, vähemmällä naulauksella ja helposti toteutettavilla läpivienneillä.

Käyttökohteet

Suunniteltu vesikaton kantavaksi alusrakenteeksi katteen ollessa joko bitumihuopa tai pelti. Soveltuu hyvin myös elementti- ja platform-rakentamiseen ja kaareviin pintoihin.

Ominaisuudet

CE-hyväksytty rakenteelliseen käyttöön SFS-EN 13986 mukaan. Leima levyssä: CE 0416 03 UPM004CPR EN 13986 EN 636-2 S E1.

Pinnat ja suojaus

Vanerin molemmat pinnat ovat laatua III. Vesiohenteinen puunsuoja-aine antaa rakennusaikaisen suojan. Pidempiaikaisessa ulkokäytössä suositellaan aina pintakäsittelyä vesi- tai öljypohjaisella ulkomaalilla.

Paloluokitus

Eurooppalaisen paloluokituksen mukaan WISA-Kate Plus kuuluu luokkaan D-s2, d0.

Lisää tietoa kuten levykoot, paksuudet ja painot löydät täältä.