22.7.2020

UPM Grada® 2000 muotopuristeisiin

UPM Grada on lämmön ja paineen avulla muotoiltava puumateriaali. UPM:n kehittämä Grada-teknologia yksinkertaistaa muotopuristusprosessia ja lisää sen tehokkuutta. UPM Grada puulevy muotopuristetaan komponentiksi helposti kahdessa vaiheessa – ensin levy lämmitetään, sitten muotoillaan ja jäähdytetään muotissa.

UPM Grada 2000 -materiaalin edut

Grada teknologian jatkokehityksen ansiosta, UPM Grada 2000 mahdollistaa tehokkaamman puumateriaalin muotopuristuksen kuin koskaan aikaisemmin. Levy voidaan muotoilla jo 95ºC:en lämpötilassa, jolloin komponentin valmistusaika saadaan erittäin
lyhyeksi. Tehosta muotopuristeprosessiasi ja säästä energiaa samalla.

  • Muotopuristusprosessi on nopea ja yksinkertainen sisältäen kaksi vaihetta: ensin puumateriaali kuumennetaan, ja sitten se muotoillaan ja jäähdytetään muotissa.
  • Materiaali on valmistettu FSC®- tai PEFC™-sertifioidusta puuraaka-aineesta kestävän ja vastuullisen metsänhoidon parhaita käytäntöjä noudattaen.
  • Levyn valmistuksessa käytetty liima ei sisällä formaldehydiä eikä muita terveydelle haitallisia yhdisteitä.

Muotoiluperiaatteet

Lämmitettäessä UPM Grada –levy 95°C:een, viilujen välissä oleva liimakalvo pehmenee ja sulaa, jolloin levyä voidaan muotoilla. Sulaneen liimakalvon ansiosta viilut pääsevät liukumaan, jolloin levyn taivuttaminen onnistuu. Kuuma levy muotoillaan muotissa ja jäähdytetään samanaikaisesti 70°C:een, jolloin liima kovettuu ja kappale jää muotoonsa. UPM Grada -materiaali soveltuu parhaiten kaksiulotteisiin muotoihin. Muotopuristaja voi halutessaan pinnoittaa levyn esimerkiksi laminaatilla tai viilulla. Pinnoitteen voi latoa levyn pintaan ennen lämmitystä ja muotoilua.

Tuoteominaisuudet

Levy

UPM Grada 2000 -levy on valmistettu sorvatuista koivuviiluista. Koivu on materiaalina luja ja kestävä.

Laatu

Viilut on liimattu yhteen säänkestävällä liimalla (EN 314-2). Pintaviilulaatu peruslevyssä S (II)/BB (III) on standardin EN 635 mukainen.

Levyn lisäominaisuudet

  • EasyTop-levyn molemminpuoliset liimapinnat mahdollistavat pinnoittamisen ilman erillistä liimaa.
  • UnderCover levy on kustannustehokas levy luokittelemattomilla viilupinnoilla.

Ympäristö ja turvallisuus

UPM Grada 2000 -materiaalin liimakalvo ei sisällä formaldehydiä ja levy täyttää standardin EN 13986 E1 -päästöluokan sekä CARB No Added Formaldehyde kriteerit. Elinkaarensa lopussa materiaali voidaan turvallisesti kierrättää tai polttaa hiilineutraalina energialähteenä.

Pinnoittaminen

Useita pinnoitemateriaaleja esim. laminaattia, viilua tai tekstiilejä voidaan kiinnittää EasyTop-levyn pintaan ilman erillistä liiman lisäämistä muotoiluprosessissa.

Lisää tietoa osoitteessa www.upmgrada.com