31.7.2023

Kerto® LVL -tuotteet

Kerto® LVL eli kertopuu on rakenteellinen viilupuu, joka soveltuu erinomaisesti erilaisiin kantaviin rakenteisiin niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Kertopuussa yhdistyvät erinomainen tekninen suorituskyky ja helppokäyttöisyys. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat lujuus ja jäykkyys sekä mittapysyvyys ja keveys.

Kertopuu valmistetaan sorvatuista 3 mm:n paksuisista lujuuslajitelluista havupuuviiluista. Viilut liimataan yhteen sään- ja keitonkestävällä fenoliformaldehydiliimalla, jolloin muodostuu jatkuva aihio. Aihio katkaistaan määrämittaan ja sahataan palkeiksi, lankuiksi tai levyiksi asiakasvaatimusten mukaan. Kerto LVL -tehtailla on käytössä standardin ISO 9001 mukainen laadunhallintajärjestelmä. Tuotteiden laatua ja suoritustasoa valvotaan säännöllisillä kolmannen osapuolen tarkastuksilla ja auditoinneilla. Kertopuutuotteet on CE-merkitty ja niillä on useita kansallisia hyväksyntöjä eri puolilla maailmaa.

Jatkojalostus

Kerto LVL -tuotteita voidaan jatkojalostaa asiakasvaatimusten mukaan. Jatkojalostus on olennainen osa asiakaspalvelua ja toimitusketjua. Se säästää aikaa ja minimoi hävikin rakennustyömailla ja teollisissa prosesseissa.

  • Hionta: optinen tai kalibroitu
  • Reunatyöstöt, esim. ponttaus
  • Erikoissahaus: suorat ja viistotut muodot
  • CNC-työstöt
  • Kerrannaisliimaus (Kerto GLVL)
  • Pintakäsittelyt

Lisätietoja: Kerto® LVL Products

Finnwood®-mitoitusohjelma
Puurakenteiden mitoitukseen on saatavilla Metsä Woodin kehittämä ilmainen mitoitusohjelma. Ohjelma on ladattavissa verkkosivuiltamme ja sen käyttö vaatii rekisteröitymisen.

Ota yhteyttä