28.2.2024

Mento 3000

SOLITEX Mento 3000 on vesitiivis, mutta erittäin tehokkaasti vesihöyryä läpäisevä tuulensuoja-aluskate. Sitä voidaan käyttää aluskatteena ja tuulensuojana kaikissa puuyläpohjissa. Lisäksi SOLITEX Mento 3000 tuulensuoja-aluskatteella voidaan rakentaa rakennusmääräysten mukainen ja VTT:n sertifioima suljettu kattorakenne (VTT-C-8875-12), missä yhdellä tuulensuoja-aluskatteella korvataan sekä perinteinen aluskatemuovi että sen alla oleva tuulensuojalevy.

SOLITEX MENTO -tuulensuoja-aluskatteet ovat vesihöyrynläpäisevyytensä lisäksi vesitiiviitä kankaaseen laminoidun hydrofiilisen kalvon vaikutuksesta. Kalvo sijaitsee kankaan kerrosrakenteessa kahden mikrokuituisen polypropyleenikerroksen välissä. Hydrofiilisessa kalvossa ei ole lainkaan huokosia, vaan kosteuden siirtyminen kalvon läpi perustuu kalvomateriaalissa olevien kemiallisten yhdisteiden keskinäisiin reaktioihin.

Hydrofiilisen kalvon etuna tavallisimpiin mikrohuokosia sisältäviin kalvoihin nähden on sen toimivuuden säilyminen vakiona myös pitkällä aikavälillä ja muuttuvissa olosuhteissa. Kalvon kosteudensiirtokyky ei heikkene edes kankaan likaantuessa ja se jopa paranee ympäröivän ilman suhteellisen kosteuden kasvaessa.

Käyttökohteet

  • Aluskatteena kaikissa puuyläpohjissa.
  • Tuulensuojana kaikissa puuyläpohjissa.
  • Yhdistettynä tuulensuoja-aluskatteena suljetussa kattorakenteessa.

Lisätietoja: Mento 3000

Yhteystiedot