27.2.2024

Intello XN

Alkuperäinen Intello tuotiin markkinoille jo vuonna 1994 – ensimmäisenä älykkäänä höyrynsulkukankaana maailmassa. Intello XN on pro climan jatkuvan tuotekehityksen viimeisin kehitysversio pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Sitoo ja luovuttaa kosteutta tehokkaasti

Intello XN -höyrynsulkukankaalla on suhteellisen ilmankosteuden mukaan muuttuva vesihöyryn diffuusiovastus. Tämä tarkoittaa sitä, että talvella kun ilma on kuivaa, se estää vesihöyryn kulkeutumisen eristetilaan. Kesällä kankaan ominaisuudet muuttuvat ja se kuivattaa rakenteita päästämällä kosteuden lävitseen sisätilaan.

Kaikki huokoiset eristemateriaalit ovat yhteensopivia Intello XN:n kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi kivi- ja lasivilla, puukuitueristeet ja selluvilla.

Kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin

Intello XN on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin ja sen vesihöyrynvastuksen vaihteluväli (Sd = 0,25 – >25 m) on markkinoiden paras. Se saavuttaa Sd-arvon (vesihöyrynvastus) 25 m jo RH 30%:n ilmankosteudessa (taulukko vasemmalla).

Kankaan kosteutta ohjaava kalvo on laminoitu kahden pintakerroksen väliin. Tämä suojaa kalvoa asennuksen aikana ja kangas on miellyttävä käsitellä. Rakenteen ansiosta myös lujuus- ja mittapysyvyysominaisuudet ovat erinomaisia.

Rakennustietosäätiön RTS sr:n luokitustyöryhmä on hyväksynyt Intello XN rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.

Lisätietoja: Intello XN

Yhteystiedot