27.2.2024

Solitex Fronta Quattro FB

SOLITEX FRONTA QUATTRO FB on vesitiivis, vesihöyryä läpäisevä ja palosuojattu tuulensuojakangas. Kangas on käsitelty palonestoaineella ja sen paloluokka on B (B-s1, d0). Sitä voidaan käyttää tuulensuojana myös avoimissa puurakenteisissa ulkoseinissä, kun julkisivulaudoituksen rakoväli on alle 35 mm.

SOLITEX FRONTA QUATTRO FB -tuulensuojakankaan diffuusiovastus (sd) on jopa alle 0,05 m. SOLITEX FRONTA QUATTRO FB on vesihöyrynläpäisevyytensä lisäksi vesitiivis siihen laminoidun hydrofiilisen kalvon vaikutuksesta. Kalvo sijaitsee kankaan kerrosrakenteessa kahden mikrokuituisen polypropyleenikerroksen välissä. Hydrofiilisessa kalvossa ei ole lainkaan huokosia, vaan kosteuden siirtyminen kalvon läpi perustuu kalvomateriaalissa olevien kemiallisten yhdisteiden keskinäisiin reaktioihin.

Hydrofiilisen kalvon etuna tavallisimpiin mikrohuokosia sisältäviin kalvoihin nähden on sen toimivuuden säilyminen vakiona myös pitkällä aikavälillä ja muuttuvissa olosuhteissa. Kalvon kosteudensiirtokyky ei heikkene edes kankaan likaantuessa ja se jopa paranee ympäröivän ilman suhteellisen kosteuden kasvaessa.

Lisätietoja: Solitex Fronta Quattro FB

Yhteystiedot